Conducerea Uniqa Real Estate Management a declarat, într-o conferinţă de presă, că estimează să finalizeze în totalitate securizarea noilor chiriaşi până la finalul primei jumătăţi a anului viitor.

 

Heinrich Reuss, şeful diviziei de administrare a activelor din cadul Uniqa Real Estate Management, a precizat: "Am semnat deja primele contracte şi aşteptăm să mai parafăm unele noi până la finalul acestui an. Pentru aproximativ jumătate din suprafaţă avem contracte încheiate sau în curs de negociere. Printre noii chiriaşi se numără Gorenje, Fata şi Romenergo".

 

Floreasca Tower a fost printre primele turnuri de birouri construite în zonă, în imediata apropiere a staţiei de metrou Aurel Vlaicu. Imobilul cu 13 etaje are asigurată parcarea la subsol şi dispune de circa 7.600 mp suprafaţă închiriabilă (circa 576 mp pe etaj). Uniqa Real Estate Management a achiziţionat Floreasca Tower în 2005, de la Raiffeisen Evolution.

 

Oficialii companiei au comentat, ieri: "Contractul cu Oracle era valabil până în 2016, dar am găsit o metodă de a-l anula, la cererea lor. Desigur, Oracle ne-a plătit o anumită sumă în compensare. Noi suntem optimişti şi nu avem emoţii. Piaţa este efervescentă şi vrem să profităm de acest moment. Am constatat că există cerere şi pentru suprafeţe mici pe etaj. Preţul mediu de închiriere este de circa 14 euro/mp/lună".

 

Ei au mai afirmat că au primit mai multe oferte de la companii interesate să achiziţioneze clădirea, dar au decis că nu este momentul să o vândă: "Zona încă nu şi-a atins potenţialul, iar cererea este în creştere. Deocamdată, noi nu suntem în postura să facem noi achiziţii pe această piaţă. Ne concentrăm pe portofoliul existent. Dar Bucureştiul stă foarte bine în regiune cu randamente şi perspective mult mai bune ca alte oraşe importante. Preluarea acestei clădiri a fost o decizie foarte bună".

 

Heinrich Reuss a mai spus că se construieşte foarte mult în zonă, iar cererea este în creştere. Domnia sa susţine că, deşi clădirea are aproape zece ani vechime, starea ei tehnică este foarte bună.

 

Uniqa Real Estate Management are, în prezent, un portofoliu evaluat la circa 2,5 miliarde de euro, din care 10% este situat în Europa Centrală şi de Est. Compania administrează 370 de proprietăţi din 11 ţări. (sursa: bursa.ro)