Clădiri de birouri, sucursale bancare, spaţii de retail şi rezidenţiale din Italia, Germania şi Austria se numără printre imobilele pe care UniCredit vrea să le vândă în următorii doi ani, conform afirmaţiilor făcute ieri de directorul diviziei imobiliare din cadrul băncii, Paolo Gencarelli. Acesta spune că vânzările de imobile din Austria ar urma să genereze fonduri de 1,2 miliarde de euro.

 

"Vedem un interes enorm din partea investitorilor internaţionali, iar momentul este perfect. Ne aşteptăm la economii de 220 de miliarde de euro între 2014 şi 2018, de pe urma raţionalizării activelor noastre", a spus Paolo Gencarelli, adăugând: "Luna trecută am lansat vânzarea activelor din Austria, semnând un memorandum cu investitorii. Portofoliul va fi vândut până la finele anului".

 

Divizia imobiliară a UniCredit a vândut active în valoare de patru miliarde de euro din 2008 până în prezent, iar noile vânzări fac parte din planul directorului general Federico Ghizzoni de a reduce cheltuielile. (Sursa: bursa.ro)