"Pana la finele anului Victoria City va fi inchiriat in proportie de 70%, vom avea autorizatia de constructie in urmatoarele saptamani si vrem sa incepem constructia devreme anul viitor. Vom construi 36.000 metri patrati GLA (suprafata inchiriabila). Pe o parte din teren vom dezvolta un turn de birouri, langa centrul comercial. Aceasta va fi a doua faza a proiectului, turnul va avea 15.000 de metri patrati suprafata inchiriabila si 11 etaje si va fi primul turn de birouri din Bucurestii Noi. Apropierea de metrou face atractiva zona pentru companiile care cauta spatii de birouri. Companiile tinta sunt cele din tehnologie si din farma", a spus Michael Topolinski, fondatorul firmei Benevo, potrivit Mediafax.

"Vom alege contractorul general in 30 de zile si sa incepem constructia in doua luni. Vom finaliza constructia in primul trimestru din 2015, iar dezvoltarea cladirii de birouri o vom incepe dupa aceea", a continuat omul de afaceri canadian, prezent pe piata romaneasca din 2007.

Pana acum, compania a incheiat contracte de inchiriere cu Cora, H&M, C&A, Inditex (Pull&Bear, Stradivarius, Bershka), Deichmann, CCC, Takko, Mango, Koton, Cinema Grand.

"Vom avea solutii de entertainment, plus retaileri pe care nu i-ati mai vazut pana acum in Romania. Centrul va avea parter, plus un etaj si 1.300 locuri de parcare, iar pentru dezvoltare avem deja finantare. Vrem sa obtinem finantare si pentru birouri, dar trebuie sa ne ocupam acum de pre-inchirieri, de design", a afirmat Topolinski.

Benovo detine in Bucuresti cateva sute de apartamente si a achizitionat, de asemenea, platformele industriale Vulcan si Aversa, pentru 21,6 milioane de euro, respectiv 17,3 milioane de euro. Pentru terenul de la Textila Dacia, compania canadiana a platit circa 40 de milioane de euro.

In plus, omul de afaceri canadian spune ca in prezent Benevo cauta sa cumpere terenuri in Bucuresti pentru alte proiecte de retail si de birouri, dar si pentru constructia de ansambluri rezidentiale.

 

Victoria City Lifestyle Retail Center este dezvoltat in parteneriat cu firma CD Capital Partners, tot cu actionari canadieni. (Sursa: wall-street.ro)