Fondul francez speră să obțină 90 milioane de euro pentru această clădire, pe care a cumpărat-o cu 120 de milioane de euro la vârful perioadei de boom, arată Ziarul Financiar. Aceasta a fost cea mai mare tranzacție pe piața de birouri din București, până la achiziționarea de către Dedeman a birourilor AFI la începutul acestui an.

Trei grupuri au intrat în faza a doua a licitației. Acestea includ grupul PPF, deținut de miliardarul ceh Petr Kellner, Teddy Sagi, miliardarul israelian care a cumpărat birourile Swan din Pipera și grupul italian CA Immo.

Kellner a cumpărat anul trecut clădirea de birouri Metropolis pe bulevardul Iancu de Hunedoara. 
America House are o suprafaţă închiriabilă de 27.000 mp de birouri, astfel încât preţul pe metru pătrat era de 4.500 de euro. Spre comparaţie, Hermes Business Campus din Pipera este scos la vânzare cu circa 2.000 de euro metrul pătrat, în timp ce AFI Park cu 70.000 mp GLA (suprafaţă închiriabilă) este evaluat la peste 2.300 de euro metrul pătrat. în 2007, America House s-a vândut cu un randament al investiţiei de 5,6%, randament comparabil cu cel din Europa de Vest. Acum randamentele pe piaţa de office în România, pentru clădirile de clasă A şi închiriate integral sunt de 7,5 – 7,75%. (sursa: bucurestiul.ro)