Lucian Mateescu a mentionat ca in acest moment al discutiilor nu poate da detalii cu privire la dorintele de investitii ale companiei Damac, fiind discutii foarte incipiente. Damac Properties este unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Dubai. Din 2002 compania a livrat circa 11.000 de locuinte si are in portofoliu alte peste 26.000 de unitati in planificare si dezvoltare, din care un hotel de 10.000 de camere si apartamente in regim hotelier.Compania este focusata de dezvoltari de apartamente de lux.

 

Statisticile arata ca Damac Properties a ridicat circa o treime din zgarie-norii cu locuinte din Dubai, construit 5 din cele mai inalte 19 turnuri rezidential din oras. Fondatorul si presedintele Damac este Hussain Sajwani.

 

Mateescu spune ca in general interesul investitorilor fata de imobiliarele locale este pe un trend pozitiv, iar situatia din Rusia si Ucraina poate fi avantajoasa pentru noi ca urmare a reorientarii unor investitori imobiliari spre alte piete din Romania. (sursa: wall-street.ro)