Procesul de transformare a costat circa 26 mil. euro, care se adaugă celor 17,3 mil. euro plătite pentru achiziţia centrului comercial falimentat. Renovarea a fost susţinută printr-un credit de circa 14 mil. euro accesat la Bancpost. Momentan, City Offices, care are o suprafaţă închiriabilă de 32.024 mp, este ocupat în proporţie de 32% de Delhaize Group (Mega Image), Billa, MaxBet, BRD, Piraeus Bank, BCR şi Global Vision.

 

Veniturile generate anual de aceşti chiriaşi sunt de 2 mil. euro, însă din primul trimestru al anului viitor, Papalekas estimează că venitul operaţional net va fi de 5,4 mil. euro şi va creşte la 6,6 mil. euro după primul an de funcţionare. În prezent, valoarea de piaţă a City Offices este calculată la 57 mil. euro.

 

Istoria City Mall, complex comercial intrat în faliment în noiembrie 2010, este foarte zbuciumată. Ioannis Papalekas a cumpărat proprietatea pe jumătate dezvoltată în 2004, pentru 46 mil. euro, a finalizat lucrările de construcţie şi în 2006 a vândut-o pentru 103,5 mil. euro, fondului australian APN European Retail. Cinci ani mai târziu grecul a revenit la cârma proiectului, de această dată doar pentru 17,3 mil. euro.

 

Centrul comercial City Mall, amplasat lângă cimitirul Bellu din Capitală, a intrat în faliment în noiembrie 2010, din cauza unor datorii care se ridică la 76 mil. euro. Cei mai mari creditori ai proiectului au fost UniCredit, cu o expunere de 36,7 mil. euro, şi Bancpost, cu 5,15 mil. euro. (sursa: capital.ro)