O bună parte a tranzacţiilor încheiate în perioada ianuarie-aprilie implică companii din IT sau FMCG, acestea fiind de altfel cele mai active industrii în privinţa mişcărilor din piaţa birourilor.

 

Cel mai mare contract este cel prin care furnizorul indian de servicii de outsourcing Genpact a preînchiriat pentru relocare o suprafaţă de aproximativ 22.000 de metri pătraţi într-o clădire a proiectului Hermes Business Campus din zona Dimitrie Pompeiu, dezvoltat de belgienii de la Atenor, care va fi gata anul viitor.

 

O altă mare tranzacţie a implicat închirierea a 10.000 de metri pătraţi de către gigantul IT Oracle în cea mai înaltă clădire din Bucureşti, Sky Tower, unde americanii vor să relocheze o parte din angajaţi. Singura cerere nouă din topul celor mai mari tranzacţii este cea prin care Jacobs a închiriat 900 de metri pătraţi în Floreasca Business Park.

 

„Pentru tot anul 2015 ne aşteptăm la un volum tranzacţional total cel puţin similar cu cel din 2014, adică 300.000 de metri pătraţI“, spune Mihai Păduroiu, head of office agency CBRE România. (Sursa: zf.ro)