Pe locul doi, la mare distanță ca pondere, cu un total de 16% din piață se află domeniul Finanțe, Bănci și Asigurări. 
38% din spațiile de birouri din București aflate în lucru și planificate a se da în folosință în 2018 sunt deja pre-închiriate de anul trecut, potrivit unui analize ESOP l Corfac Internațional. 
 Și în primele două luni din 2018 domeniul IT&C domină cererea de spații de birouri din București. 
„La începutul acestui an, majoritatea companiilor care își caută un sediu nou provine din sectorul IT&C. 89% din suprafața totală a spațiilor de birouri intermediate de ESOP în primele două luni, unde se vor muta noi angajați a fost rezervată de companii IT&C. Printre clădirile de birouri alese de clienții ESOP se numără Campus 6 și Timpuri Noi Square, proiecte de ultimă generație, cu foarte multe facilități pentru angajați.
Și în continuare, estimăm ca acest trend se va păstra, astfel încât trei din cinci firme aflate în căutare de sedii noi care vor semna contracte de închiriere în următoarele șase luni vor fi din aceleași domenii IT&C, cercetare-dezvoltare, BPO, shared services, call-center sau domeniul financiar-bancar, în București și in principalele centre universitare din țară”, declară Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

În 2017, a crescut u ponderea contractelor de închiriere, pre-închiriere și extindere de spații de birouri noi în totalul pieței, 74% față de 71% în 2016, însumând peste 228.000 mp din totalul de aprox. 308.000 mp tranzacționați. 

În ceea ce privește zonele de interes, cele mai multe contracte noi de birouri (închiriere, pre-închiriere și extindere) s-au înregistrat cu spații de birouri din zona centru-nord, cu un total de  135.168 mp, urmată pe locul doi de zona centru-vest cu un total de 49.361 mp și pe locul trei zona centru-sud cu 23.373 mp. 
Acest top a urmărit în mare parte topul zonelor unde au avut loc in 2017 cele mai multe livrări de spații noi de birouri moderne, de clasă A și B.
În 2018, zona centru-vest va avea o mai mare pondere în totalul spațiilor închiriate, in condițiile in care 56% din proiectele cu finalizare in 2018 sunt concentrate in acest perimetru. (sursa: ESOP)