Masterange România  - compania pe care a fost dezvoltat ansamblul rezidenţial Stejarii - apare în datele oficiale cu o majorare de capital de 61,7 mil. euro, în timp ce capitalul Automotive Real Estate a fost majorat cu 42,1 mil. euro. Sumele vin din Cipru unde sunt înregistraţi şi acţionarii celor două companii, Masterange Limited, respectiv Sungrove şi Daneridge Limited, potrivit Registrului Comerţului. Ca valoare, acestea sunt cele mai mari două majorări de capital care apar în statisticile Registrului în luna ianuarie.

 

"În cazul celor două companii, parte a grupului Ţiriac, majorările de capital social nu reprezintă o infuzie de capital. A fost efectuată capitalizarea unor împrumuturi de la acţionari - împrumuturi anterior utilizate în investiţii, conform prevederilor Legii 31/1990 cu completările şi modificările ulterioare"”, au spus pentru ZF reprezentanţii grupului Ţiriac.

 

Şi datele din Monitorul Oficial arată că în cazul Automotive Real Estate majorarea capitalului social s-a făcut “prin compensarea creanţelor certe, lichide şi exigibile (...) pe care asociaţii le au asupra societăţii. Astfel, în perioada martie 2006 - august 2013 acţionarii Automotive Real Estate au acordat companiei împrumuturi de aproape 43 mil. euro, care nu au fost rambursate la scadenţă. (sursa: zf.ro)