La finalul fiecărui eveniment, participanții au fost invitați să răspundă la un chestionar pe baza căruia s-a  realizat barometrul mediului antreprenorial din România, cu accent pe așteptarile și percepțiile mediului de afaceri.

 

Barometrul, la care au participat peste 250 de antreprenori din Cluj, Constanța, Iași, Brașov și Timișoara, arată că mediul de afaceri autohton este moderat optimist, iar participanții se așteaptă la evoluții economice favorabile pe plan local, în perioada imediat următoare.

 

Mai exact, dintr-un raport al Raiffeisen Bank reiese că 95% dintre antreprenorii care au participat la barometru sunt încrezători în ceea ce privește direcția în care se îndreaptă economia românească.

 

Totuși, 59% dintre respondenți sunt de părere că numărul de angajați din firmele lor nu va crește în acest an, sau va crește foarte puțin.

 

„Am avut cinci întâlniri cu reprezentanți ai mediului antreprenorial, în care am încercat să oferim cât mai multe informații care să le sprijine activitatea și, în același timp, să înțelegem mai bine cum putem noi, ca bancă, să îi susținem. Am discutat despre cum se poate obâine un credit bancar, despre soluții europene de finanțare, reglementări din noul Cod fiscal și, nu în ultimul rând, despre psihologia din spatele vânzărilor, și cred că am reușit să venim cu idei de folos pentru afacerile clienților noștri”, spune Mihail Ion, director executiv, Direcția Corporații Regionale și Sector Public, Raiffeisen Bank. (sursa: forbes.ro)