Stocul total de birouri din orașele incluse în studiu a ajuns la 700 000 de metri pătrați la mijlocul anului 2017. Bucureștiul oferă 2,6 milioane de metri pătrați, adică cu 70% mai mult decât toate orașele secundare împreună.

Stocul de birouri din cele patru orașe este așteptat să crească. În perioada următoare, cea mai importantă dezvoltare va avea loc în Timișoara și Cluj-Napoca, unde se vor deschide noi proiecte cu o suprafață de aproximativ 90.000 de metri pătrați în fiecare dintre cele două orașe.

„Este normal ca dezvoltarea pieței de birouri să înceapă în capitale, unde se află sediile celor mai mari firme și instituții publice. Însă, pe măsură ce competiția pe forța de muncă devine din ce în ce mai acerbă, companiile caută să se extindă și în alte centre universitare importante, unde găsesc forță de muncă bine pregatită, iar nivelul salarial este ușor mai scăzut. Vedem un potențial semnificativ de creștere a pieței de birouri din afara Bucureștiului, drept dovadă, până la finalul anului 2018, stocul din Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Brașov va crește cu 35%-40% și se va apropia de pragul de 1 milion de metri pătrați”, a spus Mădălina Cojocaru, Partner al Office Agency din cadrul Cushman & Wakefield Echinox. (sursa: forbes.ro)