„Suntem încântați că am finalizat o nouă etapă în strategia noastră de a vinde proprietăți care nu se identifica cu portofoliului nostru office și de retail. Vom continuă procesul de vânzare pentru portofoliul extins de terenuri premium deținut de Adama, terenuri care sunt potrivite în special dezvoltărilor rezidențiale”, a declarat Fulga Dinu, Country Manager Operations pentru IMMOFINANZ România.

Speedwell, dezvoltator activ pe piața de retail și rezidențială din România, a cumpărat cele două loturi de teren situate pe strada Jandarmeriei, facand parte din ansamblul Jandarmeriei Residence și din complexul Jandarmeriei Office.

Prima proprietate are o suprafata de aproximativ 25.268 mp, iar a doua este de 25.721 mp. Desi nu a fost dezvaluita valoarea tranzactiei, prețul terenului din zonă este cuprins între 230 și 430 de euro, astfel încât prețul estimat al tranzacției se situează între 5,5 milioane euro și 10 milioane euro pentru fiecare teren.

„Terenurile de pe stradă Jandarmeriei reprezintă veriga lipsa în completarea portofoliului rezidențial Speedwell pe segmentul premium de piață. Dimensiunea proiectului va permite creșterea calității convieturii în centrul orașului. Terenurile în sine vor fi deservite de facilități precum centre de retail, de relaxare și zone office în vecinătatea directă. Una dintre aceste zone office este reprezentată de noul proiect de birouri Speedwell situat pe DN1”, a declarant Didier Balcaen, General Manager al Speedwell. (sursa: forbes.ro)