Momentan, Siemens ocupă un spaţiu de birouri în proiectul West Gate Business Center, dezvoltat de Genesis Deve­lop­ment.

Pe lista scurtă se află proiectul Campus 6 dezvoltat de Skanska pe fosta platformă Pumac, pe b-dul Iuliu Maniu, aproape de Politehnică şi de zona Orhideea, cel mai nou pol de birouri al Capitalei.
Proiectul va cuprinde patru clădiri de birouri cu o suprafață totală de închiriat de 81.000 de metri pătrați, inclusiv două etaje subterane și 1.000 de locuri de parcare. Prima fază a Campus 6 ar trebui finalizată în al treilea trimestru al anului 2018, ca urmare a unei investiții de 37,8 milioane EUR.

„Contractul de închiriere al Siemens pentru sediul central din Bucureşti, situat în parcul de birouri West Gate Business Center, urmează să expire în decembrie 2018. În acest con­text, compania analizează opţiu­nile de proiecte de birouri disponibile în Bucureşti, fără a exclude posi­bili­ta­tea de a prelungi contractul în locaţia ac­tuală“, au spus reprezentanţii Sie­mens. 
O astfel de decizie presupune o analiză minuţioasă care are în vedere nu doar termenii financiari, ci şi specificaţiile tehnice ale clădirii şi facilităţile oferite, amplasare, dar şi cât de prietenos cu mediul este imobilul, au subliniat aceştia.

Potrivit datelor din piaţă, Skanska a depus o ofertă alături de alţi competitori. Siemens caută biro­uri pe o suprafaţă de 4.500-5.000 mp, iar proiectul Campus 6 al Skanska este una dintre posibilele locaţii. (sursa: zf.ro)