În privinţa soluţiilor sustenabile utilizate, clădirea va fi certificată în sistem LEED, calificativul superior „Gold”. Totodată, proiectul va implementa şi standardul WELL Building, care reflectă eficienţa clădirii din perspectiva utilizatorului.

“Vrem să fie un proiect de viitor, care să rămână modern şi după 5-10 ani”, afirmă Marcin Łapiński, Managing Director Skanska Property România și Ungaria.

Proiectul va cuprinde patru clădiri de birouri cu o suprafață totală de închiriat de 81.000 de metri pătrați, inclusiv două etaje subterane și 1.000 de locuri de parcare.

Prima fază a Campusului 6 ar trebui finalizată în al treilea trimestru al anului 2018, ca urmare a unei investiții de 37,8 milioane EUR.

"Cu această etapă, Skanska își consolidează poziția și îndeplinește unul dintre obiectivele sale strategice, care va fi prezent în două zone ale Bucureștiului. Prin acest proiect, îi ajutăm pe clienți să aibă succes în afacerea lor ", a declarat Aurelia Luca, manager de țară, Skanska Property Romania.

Campus 6 este conceput ca un hub social și va include spații verzi, amfiteatre, restaurante și cafenele. 
În paralel cu proiectul din Iuliu Maniu, Skanska se pregăteşte să demareze dezvoltarea încă unui ansamblu de birouri, în zona intersecţiei străzii Fabrica de Glucoză cu Bd. Barbu Văcărescu. Proiectul, denumit Equilibrium, va cuprinde două imobile, totalizând o suprafaţă închiriabilă de 40.000 de metri pătraţi.
“Proiectarea este în curs şi suntem în faza de obţinere a autorizaţiei de construire. Mai întâi să avem autorizaţia şi după vom vedea dacă începem imediat lucrările sau mai târziu”, precizează domnul Łapiński. (Sursa: arenaconstruct.ro)