RIB va trece printr-un proces de rebranding şi va deveni Idea Bank. Banca îşi va muta sediul central, precum şi  divizia de recuperare a creanţelor GetBACK Recovery SRL, în două etaje ale Hermes Business Campus, proiect dezvoltat de compania belgiană Atenor. Etajele 5 şi 6 ale clădirii vor găzdui peste 300 de oameni.

 

Alegerea finală a clădirii vine după o analiză aprofundată a pieței, pe fondul necesității de a trece de la o clădire proprie la una închiriată.

 

Complexul Hermes Business Campus are finalizată prima clădire, care dispune de 18.000 mp închiriabili, dintr-un total de trei programate. Întregul proiect are prevăzută o suprafaţă închiriabilă de 70.000 mp, investiţia necesară dezvoltării sale depăşind 150 mil. euro. 

 

Chiar dacă Atenor nu a vrut să facă publică valoarea investiţiei necesare pentru finalizarea primei clădiri, ea se ridică la circa 25 mil. euro, în contextul în care fundaţia a costat 5 mil. euro, iar contractul cu antreprenorul general Alpine a fost semnat pentru circa 15 mil. euro, potrivit informaţiilor făcute publice de constructori. După intrarea în faliment a Alpine, locul lor a fost luat de grecii de la Octagon care s-au ocupat şi de fundaţie.

 

 „Un jucător financiar important care decide să îşi stabilească primul birou din România în zona Dimitrie Pompeiu demonstrează că percepția locală asupra zonei Pipera, se dovedește, înca o dată, subiectiva. Realitatea arată, indiscutabil, că o stație de metrou, impreună cu un pachet solid de stimulente atractive și o structură creativă pentru nevoile chiriașului pot transforma o clădire de birouri într-o poveste de succes”, consideră Andreea Păun, Associate Director în cadrul echipei Office Agency a Colliers International.

 

Conform raportului anual de piață publicat de Colliers International România, zona Pipera, și, în special, Bulevardul Dimitrie Pompeiu, sunt pe primul loc în zonele preferate de chiriași în București, atrăgând cele mai multe dintre tranzacțiile încheiate în 2013.

 

În plus, o analiză aprofundată a contractelor care au fost subiectul renegocierilor în ultimul an arată că Dimitrie Pompeiu este una din cele mai „prietenoase” zone, cu o pondere de 40% din totalul contractelor reînnointe în 2013, urmată de Piața Presei (15%) și Pipera (12%). (sursa: capital.ro)