„Anul trecut am traversat o perioadă de schimbare structurală la nivelul companiei căreia i-a urmat o extindere a portofoliului de active imobiliare premium cu o largă răspândire geografică, randamente atractive şi potenţial semnificativ de creştere a capitalului. Am crescut afacerea de la o singură proprietate generatoare de venituri în 2013 la un portofoliu care include şase astfel de proprietăţi din patru ţări sud-est europene“, a declarat Lambros Anagnostopoulos, CEO-ul Secure Property.

 

Anul trecut, ciprioţii şi-au concentrat efortul investiţional aproape exclusiv pe România. Compania a cumpărat magazinul Praktiker din Craiova de la fondul cipriot Bluehouse Capital pentru 6,1 mil. euro, preţ cu 39% sub cel plătit de vânzător cu patru ani în urmă. Magazinul de bricolaj, care are o suprafaţă închiriabilă brută de 9.385 mp, produce un venit operaţional net de circa 1 mil. euro pe an.

 

Proprietatea face parte dintr-un pachet de active pe care Secure Property l-a cumpărat cu 23,2 mil. euro. Pe lângă magazinul din Craiova, fondul de investiţii a mai preluat 24,35% din clădirea de birouri Delea Nouă (sediul ANCOM) şi un pachet de locuinţe în Bucureşti şi Sofia, toate cu o valoare de 18,6 mil. euro.  Pachetul de locuinţe din Bucureşti se referă la 82 de apartamente din cadrul ansamblului rezidenţial Green Lake, situat pe malul lacului Griviţa, la dezvoltarea căruia au contribuit şi ciprioţii.

 

La iniţierea achiziţiei, compania şi-a anunţat acţionarii că întregul pachet de active va creşte veniturile anuale ale Secure Property cu peste 8 mil. euro.

 

În România, ciprioţii mai deţin parcul logistic Innovations din Clinceni, cumpărat cu 12,6 mil. euro, clădirea de birouri EOS Business Park – sediul Danone – cumpărată de la familia Tănăsoiu pentru 5,85 mil. euro; un portofoliu cu 122 apartamente în ansamblurile rezidenţiale Doamna Ghica Plaza, Linda Residence, Monaco Towers şi Blooming House, din care 64% sunt închiriate; şi un teren de 4,8 hectare în cadrul Green Lake, păstrat pentru dezvoltări viitoare.

 

Restul proprietăţilor companiei sunt răspândite în Ucraina, Bulgaria şi Grecia. (sursa: capital.ro)