"De cateva saptamani avem o noua Comisie Europeana. IT&C este domeniu in care Romania trebuie sa ai aiba rolul de leadership. Elementul fundamental tine de programare si planificare a interventiilor publice, de predictibilitate pentru tot ce inseamna IMM-uri.

 

Putem sa confirmam mediului de afaceri ca la cele 500 de milioane de euro alocate in 2013 in domeniu, s-au adaugat alte 100 de milioane de euro. De asemenea, un numar de 1.700 de proiecte in sectorul IT&C au fost finantate din fonduri europene", a afirmat Cotovelea.

 

Acesta a amintit, totodata, proiectul Ro-Net privind internetul in banda larga in zonele defavorizate din punct de vedere geografic si a carui implementare a demarat dupa ce Comisia Europeana (CE) a aprobat, saptamana trecuta, finantarea de 84 de milioane de euro.

 

 

"Ro-Net a inceput implementarea inca de saptamana trecuta. Avem 84 de milioane de euro aprobate de catre Comisia Europeana. Vreau sa mai spun ca trebuie sa finantam proiecte integrate. Nu avem atat de multe resurse financiare incat sa incepem sa finantam disparat proiecte. Trebuie sa ne mentinem nivelul de competitivitate pe care il avem in regiune. Vom continua sa avem peste un miliard de euro pentru acest domeniu", a punctat oficialul. (sursa: ziare.com)