Constructia cladirii a inceput in luna august a anului 2012, contractorul general fiind grupul Bog'Art. Imobilul este inchiriat in proportie de circa 70%, cel mai important chirias fiind grupul TeamNet, care ocupa peste patru din cele 11 etaje.

 

Proiectul este finantat de PPF Bank din Cehia, care a acordat companiei un credit de 39 milioane de euro.

 

Dezvoltatorii au finalizat in primul trimestru cladiri de birouri in Bucuresti totalizand 23.400 metri patrati, iar pana la finalul anului vor fi livrati 102.000 metri patrati, un sfert din spatiile care vor fi noi pe piata in acest an reprezentand reconversii de proiecte. In total, in 2014 se estimeaza livrarea a 125.000 mp de birouri, reprezentand o crestere de 5% comparativ cu 2013, din care 55% din aceasta suprafata este pre-inchiriata.

 

Astfel, stocul total de spatii de birouri din Capitala a atins 2,07 milioane metri patrati la sfarsitul primului trimestru, iar pana la finalul anului se vor mai finaliza cladiri precum AFI Business Park II & III, City Offices, Green Court si Ethos House.

 

In primul trimestru au fost finalizate proiectele Metropolis II (reconversia hotelului Starlight) si Hermes Business Campus faza I, localizate in zona centrala a Capitalei, respectiv in zona Pipera.

 

S Group a fost fondat in anul 1991 in orasul Liberec si cuprinde companii din domeniul constructiilor, dezvoltarilor si investitiilor. Din anul 2007, strategia holdingului s-a focalizat pe trei domenii de activitate, respectiv constructii, dezvoltare si facility management, pe pietele din Cehia si Slovacia. Pe piata dezvoltarilor imobiliare grupul este prezent in tari precum Rusia sau Cehia. Grupul este detinut de doi oameni de afaceri cehi, Petr Syrovastko si Jiri Urban. (sursa: wall-street.ro)