Dintre acestea, 24 activează în telecom, servicii IT, software şi hardware, printre ele numărându-se ITNT, Qualitance, ZebraPay, Quibiz, Fortech sau Zitec.

 

„Mă aşteptam să fie mai multe companii din domeniul IT&C, având în vedere că acesta este un domeniu dinamic. Probabil o parte dintre companii nu au ştiut de acest top sau nu au vrut să se înscrie”, spune Lucian Todea, fondatorul şi CEO-ul companiei sibiene ITNT, care deţine platforma de distribuţie software soft32.com.

 

Pentru a intra în topul celor 5.000 de companii europene private cu cea mai rapidă creştere a afacerilor, o firmă trebuie să aibă sediul în Europa, să fie privată, independentă, orientată spre profit şi să fi generat un venit minim de 200.000 euro în 2011 şi de două milioane de euro în 2014.

 

“Ca start-up în zona de IT şi de software, şi în special în zona de tehnologie de internet, problema este că de fapt concurezi cu toate companiile de profil din lume dacă nu ai un serviciu sau un produs destinat pieţei locale sau regionale”, precizează Lucian Todea. (sursa: mediafax.ro)