Topul Bloomberg a fost făcut şi în funcţie de nota primită de la Banca Mondială, pentru uşurinţa cu care se fac afacerile. Promovarea în categoria pieţelor emergente ar aduce la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) un plus de miliarde de dolari de la marii investitori ai lumii.

România a intrat în TOP 10 - Cele mai promiţătoare pieţe de frontieră, realizat de Bloomberg, în funcţie de 19 criterii de performanţă, referitoare la climatul investiţional, oferta pentru investiţii de la bursă, gradul de subevaluare a acţiunilor, prognozele privind creşterile pieţei, uşurinţa cu care se pot face afaceri, evoluţiile macroeconomice şi altele.

 

Poziţia României în Top 10 Bloomberg are legătură şi cu clasarea ţării noastre pe locul 48 în topul Băncii Mondiale, care a analizat 189 de ţări ale lumii, după uşurinţa cu care se fac afacerile în economiile lor.

Pe primul loc în topul promisiunilor pieţelor de frontieră este bursa din Arabia Saudită cu un scor de 78,8 de puncte, în vreme ce România are 60,3 puncte, iar ultimele clasate, Ucraina şi Venezuela, au 38 şi 23 de puncte, potrivit topul Bloomberg. (sursa: economica.net)