River Development și UNIQA Real Estate GmbH au finalizat tranzacția privind achiziția clădirii de birouri The Light One, cu o suprafață închiriabilă totală (GLA) de 21.653 mp.

„The Light One este un reper de dezvoltare pentru clădirile de birouri din București și suntem mândri de ceea ce am realizat. Tranzacția de astăzi reprezintă pentru noi un succes, cu atât mai mult cu cât s-a desfășurat într-o perioadă de timp marcată de provocări. Vânzarea clădirii The Light One ne va permite dezvoltarea viitoare a celorlalte proiecte, pe care le avem în Sema Parc și The Light.” – declară Ion Rădulea, fondator și CEO al River Development, dezvoltatorul proiectului Sema Parc.

The Light One este o clădire de birouri de Clasa A, situată în București pe Bulevardul Iuliu Maniu nr. 6Q. Are o suprafață construită de 32.500 mp și o structură de 2 subsoluri, 10 etaje și un etaj tehnic. Clădirea este certificată cu calificativul BREEAM Excellent și are un portofoliu de chiriași premium.

Printre companiile care își au sediul în The Light One se numără: Regina Maria, cu cel mai mare centru de pediatrie din țară și Kinetic, care asigură servicii de kinetoterapie și recuperare medicală pentru copii și adulți, Banca Transilvania, Comdata, Vego Holding, ON Semiconductor, Manpower Group, Sweat Concept.

The Light One este prima construită din tot ansamblul The Light, care va îngloba, la finalul proiectului trei clădiri de birouri distincte – The Light One, The Light Two și The Light Three, la care se adaugă segmentul rezidențial The Light Home și facilitățile conexe.

„The Light este un proiect remarcabil, a cărui dezvoltare continuă în fazele următoare. Faptul că am reușit preluarea The Light One pentru UNIQA și clienții noștri în condițiile unui mediu plin de provocări ne face încrezători că ne vom atinge obiectivele viitoare în București și în regiunea Europei Centrale și de Est.” – declară Thomas Erdmann, Director General al UNIQA Real Estate GmbH.

Consultanții juridici în legătură cu tranzacția au fost Biriș Goran SPARL (de partea vânzătorului) și Schoenherr (de partea cumpărătorului).

River Development este un dezvoltator imobiliar cu capital românesc, cu activitate de peste 15 ani pe piața locală, susținut de o echipă de profesioniști cu o vastă experiență în planificarea, dezvoltarea și gestionarea proiectelor imobiliare de anvergură. River Development dezvoltă proiectele imobiliare Sema Parc (amplasat pe Splaiul Independenței – cca. 1.000.000 mp suprafața total desfășurată) și The Light (amplasat pe Bulevardul Iuliu Maniu, cca. 150.000 mp suprafața total construită), ambele aflate în zona central vestică a capitalei și în diferite stadii de dezvoltare.

River Development are în portofoliu peste 150.000 mp de spații de birou și a livrat în ultimii doi ani peste 38.000 de metri pătrați noile clădiri de clasă A, în cadrul proiectului Sema Parc, prin cele trei clădiri de clasa A – Bruxelles, Paris și Berlin. Clădirile London și Oslo cu livrare în Q4 2021 vor adăuga alți 31.500 mp (suprafață închiriabilă) de birouri de clasă A în cadrul proiectului Sema Parc.

În cadrul celui de-al doilea proiect al său din portofoliu - The Light, River Development a livrat deja prima fază – The Light One, o clădire de birouri de clasă A în suprafață închiriabilă de 21.653 mp.

Toate proiectele recent dezvoltate sau aflate în construcție respectă standardele BREEAM pentru clădiri ecologice și au ca obiectiv calificativul ”Outstanding” in use.

Grupul UNIQA este unul din grupurile de top din domentiul asigurărilor în piețele sale cheie din Austria și Europa Centrală și de Est. Cei aproximativ 23.500 de angajați și parteneri exclusivi de vânzări deservesc un număr de circa 15,5 milioane clienți din 18 țări. UNIQA este al doilea grup de asigurări ca mărime în Austria, cu o cotă de piață de peste 21%. UNIQA este activă în 15 piețe din regiunea Europei Centrale și de Est. Compania sa specializată în managementul activelor, UNIQA Real Estate Management GmbH gestionează active de peste 2,8 miliarde Euro, constând în proprietăți imobiliare în Austria și regiunea Europei Centrale și de Est.