Cu Hotspot ca proiect pilot la București, REC urmărește o abordare care se diferențiază de concurență. În loc de o densitate ridicată a spațiilor de lucru, REC se bazează pe o calitate ridicată a locului de muncă, într-o atmosferă sofisticată. 
"În plus față de arhitectura impresionantă, calitatea deosebită a locurilor de muncă individuale joacă un rol deosebit de important în conceptul nostru. Aceasta înseamnă: cât mai multă confidențialitate în loc de birouri pline, deschise și zgomotoase, echipamente ergonomice de înaltă calitate, aer curat și multă lumină naturală", explică Tudor Popp, Managing Director al REC Partners în București. 

Experții în domeniul construcțiilor REC au o experiență de mulți ani în planificarea și implementarea clădirilor de birouri, precum și în proiectarea spațiului de birouri care răspunde nevoilor individuale ale ocupanților. Cu Hotspot, REC vizează în primul rând întreprinderile mici și mijlocii, deja înființate, care fie doresc să-și extindă afacerile pe piața românească, fie sunt companii deja consacrate pe piață care necesită flexibilitate, calitate și reprezentare. „Viziunea noastră este să construim cel mai bun brand de coworking din România cu Hotspot și să oferim întreprinderilor un loc unde să lucreze, să crească, să interacționeze și să își crească potențialul într-un mediu ergonomic”, adaugă Popp.

Conform studiilor actuale, piața de coworking din toată lumea oferă perspective interesante de creștere în următorii ani. Până în prezent, doar între două și cinci procente din clădirile de birouri sunt echipate cu spații flexibile de coworking. Se preconizează că această cotă va crește la 30 până la 50 la sută în următorii ani. „Un motiv destul de bun pentru a prelua această tendință”, explică Popp. 

Deși Hotspot-ul din București își va deschide spațiul la început în noiembrie, REC Partners se uită deja mai departe. „În primul rând, vrem să ne stabilim brandul în România și apoi să ne extindem pe termen mediu”, explică Popp. "Mai ales în regiunea Europei Centrale, de Est și de Sud-Est, vedem oportunități bune pentru viitoare hub-uri Hotspot."

REC Partners GmbH este o echipă internațională de ingineri, arhitecți și economiști cu birouri în Berlin, Bochum, Frankfurt a.M., Hamburg, Köln și București. În ultimii 15 ani, compania a sprijinit clienții din toată Europa în dezvoltarea, gestionarea și îmbunătățirea proiectelor imobiliare de peste 10 milioane de metri pătrați. REC Partners are în jur de 80 de angajați în Germania și în România. (sursa: REC Partners)