„In Bucuresti, anul trecut expansiunile in sedii existente au crescut ca volum, dar si ca pondere: au insumat o suprafata totala de 19.601 mp, cu 5% mai mult ca in anul anterior, iar ca pondere au reprezentat aproape o cincime din totalul suprafetei de birouri ce au facut obiectul unor contracte de reinnoire. Acest lucru inseamna ca in medie pentru fiecare contract reinnoit, spatiul a crescut cu 20% in suprafata.  Si 2014 se anunta un an bun pentru expansiuni in sedii existente, numai in primul trimestru fiind inregistrata o suprafata totala de 7.369 mp, ceea ce reprezinta 12% din totalul activitatii de tranzactionare, dublu fata de ponderea inregistrata pentru anul 2013”, declara Alexandru Petrescu, managing partner al Esop Consulting l CORFAC International, compania care a intermediat tranzactia din Phoenicia BC.

 

Phoenicia BC este amplasata in zona Unirii-Alba Iulia si este o constructie noua, cu opt etaje, avand in total o suprafata inchiriabila de 13.000 mp. Dupa o experienta de 12 ani in managementul proiectelor din Romania, Ramboll Group a decis, in anul 2005, infiintarea unei structuri permanente de reprezentare – Ramboll Romania. Dezvoltarea rapida a Ramboll Romania a intarit tendinta de consolidare si internationalizare in sectorul de consultanta adoptata la nivelul Ramboll Grup.

 

La inceputul acestui an, Grupul Ramboll, a achizitionat compania Blom Romania, specializata in servicii de inginerie geospatiala, de cadastru, masuratori de teren, cartografiere digitala, fotogrametrie si planificare urbana. Prin aceasta achizitie, s-a creat Ramboll South East Europe, cu 100 angajati permanenti in Romania, care, printre alte servicii, ofera consultanta in mediu pentru sase mari companii de utilitati din judetele Hunedoara, Brasov, Oradea, Constanta, Arad si Dolj.

 

Cele doua companii vor fuziona in 2014. Dupa unificare, Ramboll se va pozitiona printre consultantii in domeniul ingineriei hidraulice si a mediului in Romania.

 

La nivel international, Ramboll Group activeaza in domeniile ingineriei de mediu si apelor, management si IT si are aproximativ 10.000 de angajati, dispusi in peste 200 de birouri din 21 de tari.

Esop este unul dintre principalii consultanti imobiliari ce lucreaza de 12 ani in piata birourilor si pe piata rezidentiala. (sursa: dailybusiness.ro)