"Acest Cod Etic, impreuna cu valorile noastre comune, este un ghid despre modul in care intelegem sa transpunem in practica reputatia si profesionalismul, respectiv despre modul in care gandim dezvoltarea unei piete a proprietatilor armonizata la nivel european. Codul Etic al Patronatului Proprietarilor de Cladiri din Romania reflecta dedicarea noastra pentru desfasurarea responsabila a activitatilor, iar, prin respectarea lui, ne asiguram ca suntem un partener de incredere pentru clientii si partenerii nostri", a declarat dl Liviu TUDOR, Fondatorul si Presedintele Patronatului Proprietarilor de Cladiri din Romania (RABO) si Vicepresedinte al European Property Federation (EPF).

 

Membra a European Property Federation (EPF), organizatie pan-europeana cu sediul la Bruxelles, RABO este prima organizatie care reuneste unii dintre cei mai importanti investitori in cladiri comerciale din Romania si este singura organizatie din domeniul Real Estate care lanseaza un Cod Etic, scopul acestuia fiind acela de aliniere la practici ale organizatiilor similare la nivel european.

 

Documentul  incorporeaza principiile mentionate in Codul European de Etica al Profesionistilor din Real Estate  (European Code of Ethics for Real Estate Professionals), adoptat in anul 2006 de catre CEPI (Consiliul European al Profesiilor din Real Estate).

 

Codul Etic RABO este un ghid de indrumare pentru proprietarii, dezvoltatorii de proprietati, angajatii companiilor de profil, clientii si consumatorii de servicii imobiliare in privinta obligatiilor de natura etica ale acestora. Documentul defineste in mod clar asteptarile in privinta standardelor de baza si comportamentului profesionistilor care isi desfasoara activitatea in domeniul Real Estate din Romania, oferind astfel un cadrul de aliniere la recomandari de bune practici initiate de organizatii similare din Europa.

 

Cateva dintre principiile care se regasesc in Codul Etic sunt:

1.         Membrii Patronatului au obligatia de a se asigura ca, prin educatie, pregatire si instruire continua, detin cunostintele necesare pentru a-si indeplini sarcinile de proprietar, investitor si/sau dezvoltator de proprietati imobiliare.

 

2.         Membrii Patronatului trebuie sa se asigure ca dezvoltarea si administrarea proprietatilor imobiliare se realizeaza in conformitate cu legislatia in vigoare;

 

3.         Membrii Patronatului trebuie sa-si respecte chiriasii, utilizatorii finali, furnizorii si prestatorii de servicii, precum si orice alte persoane implicate in sectorul imobiliar;

 

Membrii RABO si profesionistii in Real Estate pot consulta Codul Etic aici. (sursa: webpr.ro)