Din valoarea totală a proiectului, până în prezent au fost deja investiți 327 milioane EUR, inclusiv Iulius Mall Timișoara, dar dezvoltatorii planifică investiții suplimentare de 115 milioane EUR în dezvoltarea celei mai înalte clădiri de birouri din România, în prezent în construcție și proiectate să fie terminata până la sfârșitul anului 2020.

Iulius Town reprezintă primul ansamblu de tip mixt din vestul țării și al doilea din portofoliul companiei Iulius, după Palas Iași. 

„În 2005, când inauguram Iulius Mall Timişoara, ştiam că nu ne vom opri aici, iar clienţii noştri au confirmat această aşteptare. Iulius Mall s-a integrat rapid în viaţa unui public care a depăşit graniţele ţării şi care a impus continuarea proiectului la o scară mult mai mare. Astăzi, Iulius Town este oraşul din oraş, un proiect multifuncţional care generează valoare adăugată pentru comunitate şi întreaga zonă. Împreună cu partenerul nostru, compania Atterbury Europe, am dezvoltat un pol de business regional, care contribuie la dezvoltarea economică, dar şi un spaţiu cosmopolit de shopping şi relaxare, unic în România”, a declarat Iulian Dascălu, Preşedintele companiei IULIUS.

„În iunie 2017, am semnat cu IULIUS un joint venture 50/50 pentru accelerarea ritmului rapid de dezvoltare pentru Iulius Town Timişoara şi alte proiecte. Parteneriatul nostru produce rezultate solide, după cum se poate vedea în prima etapă absolut impresionantă a dezvoltării mixte cu funcţiuni de retail, divertisment şi clădiri de birouri”, a declarat Henk Deist, CEO al companiei Atterbury Europe.

Situat în centrul Timișoarei, Iulius Town este cel mai important proiect imobiliar inaugurat anul acesta pe piața românească, stabilind mai multe recorduri: cea mai mare zonă de retail din afara Bucureștiului - 120.000 mp, 450 magazine - și cea mai mare ofertă de spații de birouri de clasă A din regiune - peste 100.000 mp.

Parcul din Iulius Town a presupus o investiție de 8,7 milioane EUR.

Iulius Town include, de asemenea, un centru de conferințe ultra-modern, cu trei săli elegante și o capacitate de până la 1.000 de persoane, care vor găzdui evenimente de afaceri și private.

Prima etapă de dezvoltare a orașului Iulius include peste 100.000 mp de birouri, în care vor lucra aproximativ 13.000 de oameni. Primele trei clădiri sunt operaționale (50.000 mp închiriați), printre chiriași fiind companii multinaționale de IT, automobile și de asistență pentru clienți. A patra clădire de birouri, aflată în construcție, va fi cea mai înaltă clădire din România. United Business Center 0 (155 m înălțime, 27 etaje) va include 52.000 mp închirieri de birouri, un hub medical de 3.000 mp, restaurante, magazine și un centru de conferințe.

Iulius Town a implicat investiții semnificative în infrastructură, în valoare totală de 13 milioane EUR.

De asemenea, în ceea ce privește infrastructura, au fost investiți încă 40,7 milioane EUR în locuri de parcare. (sursa: news.ro)