MetroCity Academiei va avea 230 de apartamente, primul bloc, avand 12 etaje cu 110  unitati, urmand a fi terminat la finalul acestui an, iar restul, amplasate intr-un bloc cu doua tronsoane, urmand a fi finalizate la jumatatea anului viitor. Proiectul este finantat de catre Garanti Bank.

 

Ansamblul rezidential, dezvoltat pe un teren de aproximativ 7.000 de metri patrati, este amplasat la 300 de metri de viitoarea statie de metrou Academia Militara, pe Strada Ion Garbea, cu vedere spre Academia Militara si in apropierea Parcului Romniceanu. Vor fi disponibile locuri de parcare subterane iar la parterul cladirilor vor fi amenajate spatii comerciale.

 

Dezvoltarea conceptului MetroCity Academiei a durat aproape doi ani, Coldwell Banker Affiliates of Romania fiind implicata in toate fazele de planficare si pre-constructie. Principala caracteristica a MetroCity Academiei este reprezentata de faptul ca proiectul este eficient din punct de vedere al constructiei, spatiile comune avand un procent de doar 10%.

 

”Spatiile comune detin un procent de 15% si chiar mai mult in majoritatea ansamblurilor rezidentiale noi. Am reusit sa eficientizam proiectul din punct de vedere al constructiei, fara a face rabat de la conditiile locative specifice unui proiect rezidential destinat clasei medii, rezultand astfel o reducere de aproximativ 30% a costurilor anuale de intretinere pentru un locatar”, a declarat Bogdan Ghindea, project manager din partea Coldwell Banker Affiliates of Romania.

 

Preturile locuintelor din cadrul MetroCity Academiei pornesc de la 56.700 de euro + TVA pentru un studio cu o suprafata construita de 66 metri patrati, de la 62.000 de euro + TVA pentru un apartament cu doua camere cu o suprafata construita de 67 metri patrati si de la 87.000 de euro + TVA pentru un apartament cu trei camere, avand o suprafata construita de 97 metri patrati. (sursa: dailybusiness.ro)