Ansamblul imobiliar consta intr-un proiect de birouri clasa A, un centru comercial, o piateta, spatii verzi si trei cladiri (orzaria, maltaria si pavilionul administrativ) care vor fi conservate si vor pastra arhitectura originala. In aceste trei constructii va functiona o zona de entertainment cu cafenele, terase, restaurante si o berarie.

 

„Investitia pentru ridicarea noului proiect se ridica la 40 de milioane euro”, a spus Ionut Dumitrescu, managing director, Element Development, dezvoltatorul proiectului.

 

Proiectul va fi livrat in 3 faze, initial vor fi demarate lucrarile pentru reabilitarea cladirilor istorice, urmand constructia proiectului de birouri si a centrului comercial. Arhitectura proiectului de birouri este semnata de catre Vladimir Arsene, Westfourth Arhitecture, companie care a mai fost implicata si in proiectele Europe House, Charles de Gaulle Tower, Sema Parc, turnurile City Gate de la Romexpo, Ambasada statului Kuweit si a Canadei din Bucuresti, sediul primariei orasului Usak din Turcia, cladirea Pestlya din Kiev, sau centrul comercial Gloria Plaza din Kharkov, Ukraina.

 

Peste 1.000 de muncitori vor lucra la noul santier, iar odata finalizat proiectul imobiliar, se estimeaza ca vor fi create alte cateva sute de locuri de munca .

 

Element Development a fost infiintata de Ionut Dumitrescu, un om de afaceri cu experienta in domeniul imobiliar. In perioada 1997-2007 a dezvoltat firma de consultanta Eurisko, care a fost vanduta in februarie 2008 catre CB Richard Ellis. Dupa aceasta tranzactie s-a focusat pe businessul de dezvoltare imobiliara prin achizitia de terenuri, constructia si vanzarea proiectelor. Un astfel de proiect este HQ Victoriei, o cladire de birouri in suprafata de 9.000 mp, finalizata in 2009 in zona Piata Victoriei si care in 2012 a fost vanduta catre fondul de investitii Zeus Capital. (sursa: dailybusiness.ro)