Silesia Business Park (SBP) din Katowice este situat în centrul unei zone cu mare densitate, pe strada Chorzowska – principala arteră a orașului. SBP oferă acces facil către mijloace de transport în comun, un centru comercial și toate dotările necesare. Clădirile vor avea 12 etaje și 600 de locuri de parcare atât subterane, în cele două niveluri de subsol cât și de suprafață. Prima dintre clădiri este planificată pentru dare în folosință în T3 2014.

“Katowice este un hub de afaceri vibrant cu un mare potențial, atrăgând noi investitori datorită prezenței multor industrii și acessului la forță de muncă de înaltă calificare. Locația sa favorabilă între Cracovia și Wroclaw (ambele piețe mature BPO/SSC), împreună cu legăturile rutiere, ferate și aeriene excelente, asigură accesul facil din majoritatea orașelor din Polonia și Europa. Suntem foarte încrezători în ceea ce privește potențialul pieței Katowice, în special dacă luăm în considerare faptul că orașul cheltuiește mai mult de 30% din buget pe investiții. Acesta este motivul pentru care am analizat piața de mai multă vreme, așteptând cel mai bun moment pentru a dezvolta un proiect de birouri moderne,” a afirmat  Bartosz Kalinowski, Director Regional în cadrul Skanska Property Poland.

“Avem un angajament ferm din partea unui chiriaș ancoră pentru prima clădire din Silesia Business Park și un interes considerabil din partea altor câteva companii. Suntem siguri că acesta este momentul potriire în cea de-a doua jumătate a anului viitor, oferind spații verzi de birouri de clasa A când ne așteptăm ca  cererea de piață să fie la nivel maxim,” a spus Arkadiusz Rudzki, Leasing and Asset Management Director în cadrul Skanska Property Poland.

 

Design-ul arhitectural al Silesia Business Park a fost realizat de către Medusa Group. Contractantul general este Skanska S.A., iar Skanska Property Poland este responsabilă pentru închirierea complexului de birouri. Silesia Business Park  certificat verde de sustenabilitate Gold LEED și un certificat EU GreenBuilding. (sursa: europaproperty.com)