Proiectul, dezvoltat pe fosta platformă textile Teba din Iași, va avea două componente principale: birouri de clasa A cu o suprafață de aproximativ 100.000 de metri pătrați și 2.500 de apartamente. De asemenea, va include 11.700 mp de spații comerciale, un hotel de patru stele cu 160 de camere, o clinică de 1.500 de metri pătrați, servicii, parcuri, zone de agrement și de relaxare, o grădiniță și o piscină.

Compania va dezvolta, de asemenea, o rețea rutieră subterană de 140.000 mp prin care vehiculele vor ajunge la destinația dorită. Zona de la sol va fi în întregime pietonală. Întregul proiect va fi gata în 2024. Proiectul se va derula în patru faze, construcția primei faze urmând să înceapă în T1 2020, după obținerea autorizației de construcție, și va include circa 50.000 de spații de birouri, în jur de 550 de apartamente și se va finaliza în T3 2021.

„Silk District este un proiect important pentru noi și l-am planificat astfel încât comunitatea SILK să poată crește organic, să aducă noi oportunități și să ofere un spațiu în care oamenii să se bucure de viață. Vrem ca Silk District să se auto-susțină și să se dezvolte durabil, aliniat cu obiectivele verzi ale orașului,” spune Maggie Kitshoff, director executiv rezidențial & office Prime Kapital.
Primul Kapital este un dezvoltator imobiliar înființat de Martin Slabbert și Victor Semionov. (sursa: economica.net)