Primavera a dezvoltat mai multe pro­iecte de birouri pe piaţa locală, cel mai mare dintre acestea fiind parcul de afaceri S-Park din zona Piaţa Presei Libere, proiect vândut pentru circa 100 de milioane de euro fondului austriac de investiţii Immofinanz.

 

Recent, investitorii au vândut grupului Mega Image terenul din Piaţa Sudului pe care belgienii au construit un supermarket de mari dimensiuni, o altă tranzacţie încheiată de curând fiind vânzarea pentru 6 milioane de euro a clădirii în care se află sediul companiei Danone din Colentina.

 

În paralel, Primavera a cumpărat, alături de alţi investitori români, un lot de 12.700 mp din terenul fostei fabrici de pâine Spicul din zona Orhideelor, precum şi un teren de 2.200 mp de pe Calea Dorobanţilor, în centrul Capitalei, cu scopul de a dezvolta noi clădiri de birouri.

 

„Banii pentru achiziţia terenului de la Orhideea au venit şi din vânzarea sediului Danone, tranzacţie care a fost finalizată recent. Am început să facem studii geo pe acel teren şi vrem să construim o stradă între lotul nostru şi cel rămas în proprietatea Hercesa pentru a uşura circulaţia. Vom construi o clădire cu o suprafaţă de până la 4.000 de metri pe etaj deoarece sunt mai multe companii care au astfel de cereri în piaţă“, a declarat Daniel Tănăsoiu, unul dintre acţionarii Primavera Development. Pentru acest proiect, 2015 va fi cel mai probabil un an de pregătire, lucrările urmând a fi începute anul viitor. (sursa: zf.ro)