Parteneriatul cu Iulius Mall reprezinta primul proiect de certificare verde a unei retele de centre comerciale din portofoliul Colliers International Romania si unul dintre cele mai mari proiecte de acest fel de la nivel european.

 Cele patru centre comerciale Iulius au o suprafata totala inchiriabila de peste 190.000 metri patrati, gazduiesc peste 900 de magazine si atrag anual peste 40 milioane de vizitatori. Grupul de companii Iulius este cel mai mare dezvoltator si operator de centre comerciale de tip mall din Romania, care are in portofoliu, pe langa cele patru mall-uri sub brandul Iulius, si ansamblul urbanistic Palas, cea mai mare investitie imobiliara din afara Capitalei.

 Recent, compania a devenit membra a US Green Building Council (2012) si a Romanian Green Building Council (2013). Implementarea standardelor pentru certificarea verde a cladirilor reprezinta grija fata de mediul inconjurator si responsabilitate sociala, prin cresterea eficientei energetice, imbunatatirea confortului termic si utilizarea luminii naturale, care vor genera medii sanatoase pentru clientii si partenerii Iulius Mall.

 Colliers International este una dintre primele companii de consultanta imobiliara din Romania acreditate sa ofere consultanta pentru certificarea verde a cladirilor, ca urmare a lansarii acestui serviciu in 2011. Colliers ofera consiliere in vederea obtinerii certificatelor LEED si BREEAM, atat pentru cladirile existente, cu scopul de a imbunatati performanta si sustenabilitatea acestora, cat si pentru proiectele noi. Recent, unul dintre consultantii Colliers a obtinut atestarea LEED Accredited Professional pe specializarea Existing Buildings Operations and Maintenance (LEED AP O+M), devenind astfel primul consultant din Romania cu acreditarea internationala LEED pentru certificarea verde a proiectelor existente.

In prezent, Colliers asista 13 proiecte in Romania si peste 20 proiecte in Europa Centrala si de Est in vederea obtinerii certificarii verzi.

 

“Iulius Mall intreprinde un act de pionierat in Romania prin decizia de a alinia reteaua de centre comerciale la standardele internationale de sustenabilitate. Demersul companiei, in calitate de cel mai mare dezvoltator roman de mall-uri, reprezinta un vot de incredere acordat constructiilor verzi si multitudinii de avantaje pe care acestea le ofera pe termen mediu si lung, atat chiriasilor, cat si proprietarilor de centre comerciale”, a declarat Stefania Baldovinescu, director al departamentului de Property Management din cadrul Colliers International Romania. (sursa: revistabiz.ro)