„Prin intermediul noii reprezentanţe din Cluj, activitatea de dezvoltare în beneficiul clienţilor este concentrată în continuare în mod consecvent asupra autovehiculului viitorului”, afirmă Malte Radmann, preşedintele consiliului de administraţie al Porsche Engineering. „Clujul va contribui la susţinerea procesului de digitalizare a autovehiculului de către firma noastră”, a adăugat acesta.

 

România şi oraşul universitar Cluj-Napoca fac parte din categoria celor mai inovatoare regiuni în domeniul dezvoltării de software din Europa, consideră cei de la Porsche. Un număr ridicat de firme din domeniul IT îşi au originea aici şi se constată existenţa unui cadru dinamic de Start-up. Pentru Porsche Engineering, această situaţie reprezintă un sol fertil ideal pentru soluţiile inovatoare în domeniul dezvoltării de software în sectorul automobilelor. „Numărul de angajaţi din cadrul reprezentanţei din România va fi majorat până la finalul anului la 25 de persoane”, completează Dirk Lappe, director tehnic al Porsche Engineering. „În acest scop avem nevoie de ingineri software de top pe care îi găsim în Cluj.”, a mai spus acesta

 

Pentru acest an sunt planificate cooperarea cu universităţile, precum şi participarea la diferite târguri regionale de locuri de muncă pentru a valorifica posibilitatea de a atrage personal suplimentar cu o calificare foarte avansată.

 

Prin noua filială, furnizorul de servicii de inginerie completează competenţele disponibile la celelalte reprezentanţe din BietigheimBissingen, Schwaben, din Praga, Shanghai şi din Nardò, în sudul Italiei.

 

Porsche Engineering Group GmbH, Weissach, este un prestator de servicii de inginerie premium pentru producătorii de autovehicule, furnizorii de componente utilizate de către aceştia, precum şi pentru alte branşe. (sursa: transilvaniareporter.ro)