„Piaţa imobiliară din România oferă în prezent cele mai mari randamente investiţionale (din Europa Centrală şi de Est - n.red.), încă în marja de 8%, în timp ce proprietăţile de tip prime (clasa A - n.red.) din Varşovia şi Praga oferă randamente de 6,5% sau chiar mai mici. În condiţiile în care pieţele importante din Europa Centrală şi de Est au dat dovadă de stabilitate în ultimii ani, au atras în acelaşi timp şi numeroşi investitori şi dezvoltatori, astfel că această regiune se poate «supraîncălzi»“, afirmă Houlihan.

 

El vine cu exemplul Varşoviei, unde în prezent se află în construcţie nu mai puţin de 45 de clădiri de birouri. Stocul modern de spaţii de birouri din capitala Poloniei se ridică la 4,4 milioane de metri pătraţi, în timp ce în Bucureşti indicatorul este la jumătate, potrivit celor mai recente date ale companiei de consultanţă imobiliară DTZ.

 

Şi în Capitală se află în construcţie mai multe clădiri de birouri, urmând a fi livraţi circa 120.000 de metri pătraţi anul acesta şi 500.000 mp anul viitor, potrivit datelor ZF. (sursa: zf.ro)