După un an 2013 în care piaţa de birouri a înregistrat cea mai mare creştere a activităţii în comparaţie cu celelalte sec­toa­re ale industriei imobiliare, cererea a continuat să crească şi în primele luni din 2014. Creşterea a venit atât din partea com­paniilor care vor să se extindă, dar şi de la investitorii care au vrut să-şi upgradeze spaţiile în care îşi desfăşoară activi­ta­tea.

 

Compania de asigurări Generali, producătorul soluţiilor antivirus BitDefender şi importatorul maşinilor Mercedes Benz se numără printre companiile care au realizat cele mai importante tranzacţii din piaţa de birouri în primele luni ale acestui an, semnând contracte pentru spaţii în care ar putea lucra circa 2.500 de angajaţi, potrivit datelor centralizate de ZF de la firmele de consultanţă imobiliară.

 

Companiile din zona IT au continuat să fie un jucător semnificativ pe piaţa birourilor din Bucureşti, dar tranzacţii au fost realizate şi de firme din industria farmaceutică, industrie sau HR.

 

 În Bucureşti există un stoc modern de spaţii de birouri de peste 2 milioane de metri pătraţi, iar oraşe precum Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Iaşi au în total un stoc de circa 450.000 de metri pătraţi, mai puţin de un sfert decât cel din Bucureşti. (sursa: zf.ro)