"Secure Property Development & Investment a finalizat achizitia Innovations logistics park din Bucuresti de la Myrian Nes si Theandrion Estates pentru 12,6 milioane de euro. Tranzactia a fost finantata cu 4,4 milioane de euro din surse proprii si emiterea de actiuni pe care compania va avea dreptul sa le rascumpere la o data ulterioara, dar si prin finantare bancara", se arata intr-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

 

Myrian Nes si Theandrion Estates, inregistrate in Cipru, sunt vehicule de investitii ale companiei Pheonix Real Estate din Grecia, care detine mai multe parcuri logistice si industriale in Romania. Compania a vandut in urma cu mai multi ani doua parcuri industriale in Domnesti si langa autostrada Bucuresti-Pitesti. Tranzactia a fost anuntata in luna martie, insa compania nu anunta valoarea tranzactiei, dar potrivit estimarilor Mediafax aceasta era cuprinsa intre 10 si 13 milioane de euro.

 

Proiectul are o suprafata inchiriabila de 17.000 metri patrati, este localizat in localitatea Clinceni de langa Bucuresti si genereaza venituri din chirii de 1,3 milioane de euro pe an. Principalul chirias al parcului este Nestle care ocupa peste 60% din spatiu, restul proiectului fiind inchiriat de afaceri locale. "Aceasta achizitie ne va aduce o crestere a venturilor operationale nete cu peste 60%", se mentioneaza in comunicat.

 

Secure Property Development & Investment este inregistrata in Cipru si a fost infiintata in anul 2005 avand ca focus principal Ucraina, unde detine un parc industrial si mai multe terenuri pentru dezvoltare. (sursa: wall-street.ro)