Conform sursei citate, proiectul de construire al Tetapolis prevede accesarea a circa 50 de milioane euro din fonduri nerambursabile şi va fi similar altor proiecte de parcuri tehnologice din Europa.

Horea Uioreanu a explicat: "Avem un exemplu foarte bun în acest sens: parcul ştiinţific din Berlin. Aici funcţionează peste 1.000 de companii din domeniul biotehnologiilor, opticii, IT-ului sau media, şase institute de cercetare ale universităţilor şi 11 centre de cercetare non-universitare.

Bineînţeles, la Cluj parcul tehnologic va fi creat la o scară mai mică, pe un teren de aproximativ 10 hectare viabilizat, în care vor fi construite clădiri moderne - birouri, incubatoare de afaceri şi mai multe laboratoare de cercetare pentru tehnologii inovative.

În acest moment există două posibile variante pentru localizarea viitorului parc Tetapolis, respectiv în cadrul Parcului Tetarom I, după extinderea acestuia sau pe un teren aflat pe raza comunei Baciu. Suntem convinşi de faptul că edificarea acestui parc va urma modelul de succes dezvoltat de Tetarom prin intermediul actualelor sale parcuri industriale".

 

Patru dintre parcurile industriale din Cluj sunt administrate de Tetarom, la care Consiliul Judeţean Cluj este acţionar majoritar, în timp ce restul sunt private. (sursa: bursa.ro)