”Cred că nu este important de unde vine capitalul pentru că acesta nu mai are culoare sau naţionalitate. Un antreprenor care de exemplu poate atrage în businessul lui un fond de investiţii străin, care în statistici devine automat capital străin, este un lucru bun pentru mediul economic românesc”, a mai spus Şandor.

 

El consideră că dacă businessul este generat şi dus mai departe de un antreprenor român şi de o echipă română, acesta este lucrul cel mai important. ”Când în spatele unei firme este un antreprenor român probabilitatea ca acea afacere să se mute este mai mică”, spune reprezentantul dezvoltatorului imobiliar.

 

În ceea ce priveşte situaţia din Timişoara, Ovidiu Şandor spune că oraşul are un şomaj negativ, adică numărul de locuri de muncă disponibile depăşeşte de câteva ori numărul de şomeri.

 

”E ciudat că insistăm pe politici care sprijină şomerii din zonele afectate de şomaj ridicat şi încercăm să atragem firme în acele zone, şi ar trebui să ne întrebăm cum de nu am atras investiţii acolo. Cred că ar trebui să sprijinim relocarea acelor persoane în zone unde pot găsi un loc de muncă”, a subliniat el. (sursa: zf.ro)