De asemenea, procentul celor mai pesimiști dintre antreprenori a ajuns la doar 5%, după o scădere de 14 puncte procentuale. Aceștia se așteaptă ca România să ofere un mediu prietenos pentru dezvoltarea afacerilor în mai mult de 30 ani.

 

„Evoluțiile pozitive pe care le evidențiază noua ediție a Barometrului antreprenoriatului românesc reprezintă o veste foarte bună pentru întreg mediul de afaceri local. Aceste semnale ne validează încrederea în direcția către care merge antreprenoriatul românesc și sperăm ca aceste evoluții să se accelereze în următorii ani”, spune Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.

 

Barometrul antreprenoriatului românesc, realizat în acest an de către EY România, în parteneriat cu Raiffeisen Bank, a fost lansat astăzi, 12 mai 2016, în cadrul unui eveniment de business, odată cu cea de a treia ediție a competiției EY Entrepreneuro Of The Year. Acesta este singurul concurs pentru antreprenori care se organizează la nivel global, peste 5.000 de antreprenori din întreaga lume fiind nominalizați în fiecare an.

 

Studiul analizează răspunsurile a 350 oameni de afaceri. 45% dintre respondenți conduc afaceri cu venituri de peste 10 milioane de euro, în timp ce alți 45% dintre respondenți se regăsesc în intervalul 1-10 milioane euro. 10% din companii au o cifră de afaceri mai mică de 1 milion euro. Studiul are la bază un chestionar aplicat în perioada 28 martie – 20 aprilie 2016. (sursa: managerexpress.ro)