"Grupul Sema Parc lanseaza Sema New Project, dezvoltarea etapei intermediare Office 3 si Office 4, un nou proiect de anvergura, capabil sa redefineasca imaginea Bucurestiului de capitala europeana, printr-o viziune indrazneata si inovatoare", se arata intr-un anunt al Sema Park, citat de Mediafax.

 

Sema Parc este dezvoltat pe amplasamentul fostei fabrici Semanatoarea pe Splaiul Independentei, care a fost relocata. Proiectul, anuntat inca din 2006, era prevazut sa fie dezvoltat pe o perioada de 15 ani si sa cuprinda un parc de afaceri, o zona rezidentiala cu circa 1.320 de unitati locative, o zona comerciala de tip "shopping village", un hotel, dar si cladiri destinate serviciilor sociale - scoala, spital. Platforma are un teren de 40 de hectare, iar prima faza a fost finalizata in 2007 cuprinzand doua cladiri de birouri de 50.000 de metri patrati, cumparata in 2006 de fondul de investitii Europolis (actualul CA Immo) pentru 90 de milioane de euro.

 

A doua faza a proiectului era compusa initial din patru cladiri de birouri si o parte din spatii rezidentiale. In anul 2009, Radulea declara pentru Mediafax ca a investit 30 de milioane de euro pentru faza a doua a proiectului imobiliar dintr-un total de 140 milioane de euro, prevazuti pentru perioada 2009-2011, iar ca pentru restul fondurilor incearca sa gaseasca solutii de finantare. De atunci, compania nu mai comunicat nimic legat de proiect.

 

Investitia in proiectul Sema Parc era estimata la acea data la 1,7 miliarde euro, insa continuarea proiectului a fost oprita din cauza lipsei de finantare. Radulea este actionar direct si indirect la firma Sema Parc, care administreaza si parcul industrial cu acelasi nume, dupa concesiunea pe o perioada de 30 de ani a unei suprafete de teren de 325.906 mp impreuna cu cladirile situate pe acesta in suprafata de 82.896 mp.

 

Societatea de administrare a obtinut acordul autoritatilor pentru infiintarea unui parc industrial pe fosta platforma Semanatoarea, pe o suprafata de 16,5 hectare de teren. (sursa: wall-street.ro)