Centrul de dezvoltare software TiVo din Iaşi a devenit în decurs de doar un an al doilea ca mărime din portofoliul companiei americane, după sediul central din San Jose, California. TiVo Romania Engineering Center Iaşi, situat în clădirea United Business Center 2 din ansamblul Palas, a fost creat pe „scheletul” companiei Ness România. În luna aprilie a anului trecut, TiVo a parafat un parteneriat cu Ness Software Engineering Services pentru înfiinţarea la Iaşi a unui centru de inginerie pentru dezvoltarea de soluţii avansate în domeniul televiziunii.

 

La început, Ness a oferit americanilor de la TiVo o echipă de cercetare-dezvoltare, iar ulterior compania TiVo va transforma centrul din Iaşi într-o facilitate proprie. Proiectul a avut o creştere spectaculoasă, spun oficialii TiVo, şi numără, în prezent, peste 70 de programatori cu specializări variate, care acoperă principalele arii de dezvoltare ale produsului TiVo: Set Top Box, aplicaţia pentru telefon mobil/tabletă şi aplicaţia pentru PC. Datorită succesului avut în 2015, TiVo a decis extinderea planului iniţial cu încă două grupuri: unul pentru servicii Java, iar al doilea de suport tehnic pentru clienţii europeni.

 

„TiVo Romania Engineering Center a cunoscut o dezvoltare fulminantă în ultimul an, principalele provocări fiind cele de a găsi specialişti cu experienţă, precum şi integrarea acestora în proiectele aflate în desfăşurare. Centrul din Palas Iaşi, al doilea ca mărime după sediul central din San Jose, California, reprezintă o componentă crucială pentru TiVo Inc., deoarece asigură atât necesarul de specialişti pentru dezvoltarea proiectelor destinate clienţilor din SUA, cât şi a proiectelor pentru companiile internaţionale de distribuţie de televiziune. TiVo Romania Engineering Center este menit a fi poarta către piaţa europeană, capabil să dezvolte produse complete pentru aceasta”, se arată într-un comunicat dat ieri publicităţii de conducerea TiVo.

 

Compania are planuri ambiţioase şi pentru acest an: dublarea personalului şi livrarea primului proiect complet. „Şcoala ieşeană de IT, precum şi experienţa acumulată de comunitatea IT vor face toate acestea posibile”, se arată în acelaşi comunicat. Din acest motiv, TiVo anunţă că se va implica în continuare în dezvoltarea comunităţii, prin susţinerea grupurilor de lucru din jurul unor tehnologii precum Java şi C^^.

 

„Universităţile excelente din România ne vor furniza absolvenţi de IT talentaţi, iar condiţiile politice şi macroeconomice sunt favorabile afacerilor. Creşterea noastră permanentă ca lider global pe piaţa serviciilor TV cu plată se va intensifica semnificativ prin accesul la forţa de muncă talentată şi foarte capabilă din domeniul ingineriei din România. Pe măsură ce adăugăm personal echipelor noastre excepţionale din Silicon Valley, vom putea spori eficienţa generală a activităţilor noastre de cercetare şi de dezvoltare, precum şi eforturile noastre în ceea ce priveşte dezvoltarea de set top box-uri şi de produse mobile“, sublinia Dan Phillips, Chief Operating Officer la TiVo, într-un alt comunicat, dat publicităţii la momentul semnării contractului cu Ness.   (sursa: ziaruldeiasi.ro)