Compania devine astfel cel mai mare ocupant de spaţii de birouri din afara Bucureştiului. NOKIA ocupă integral prima clădire a parcului de 15.700 m2, în curs de extindere cu încă 1.420 m2, şi a preinchiriat 10.230 m2 în a două clădire a parcului care urmează să fie livrată în 2018, proces asistat de compania de consultanţă imobiliară ACTIV Property Services.

„Bega Business Park este amplasat în zona centrală a municipiului Timişoara, la numai 500 de metri distanţă de centrul istoric. Locaţia şi caracteristicile moderne ale parcului au convins compania NOKIA să deschidă birouri aici, extinse acum la peste 27.000 m2. Succesul reconvertirii primei clădiri a dus la demararea construcției unei clădiri noi de 14.000 m2, peste 70% din suprafaţă fiind deja preinchiriată de NOKIA”, spune Felicia Vasiu, managerul biroului din Timişoara al ACTIV Property Services.

Nokia are acum 1.600 de angajați în România și va angaja încă 300 de angajați până la sfârșitul acestui an, dintre care 100 în echipe de cercetare și dezvoltare.

Piata de birouri din Timisoara a inregistrat o activitate record in ultimul an, cu mari tranzactii de inchiriere in valoare de peste 45.000 de metri patrati. Cererea vine în principal din partea companiilor IT & C, care continuă să-și extindă și să-și consolideze birourile în facilități moderne.
Cu un stoc existent cu o suprafata inchiriabila de 185.000 de metri patrati, Timisoara este a treia piata de birouri din Romania, dupa Bucuresti si Cluj-Napoca.  (sursa: constructiv.ro)