De asemenea, compania, care deține opt clădiri de birouri în București, a prelungit și extins contractele existente pentru 19.000 de metri pătrați, aproape 10% din portofoliul total.

 

Immofinanz deține 187.451 de metri pătrați de birouri în București, din care 79,2% erau neocupați la sfârșitul lunii iulie. În urma noilor contracte, gradul de ocupare a portofoliului de birouri a depășit 80%.

 

Astfel, dezvoltatorul de software Siveco România a prelungit cu șapte ani contractul de închiriere pentru 5.500 metri pătrați în clădirea de birouri Victoria Park. Parteneriatul a început în 2006 și se va întinde pe o perioadă de cel puțin 17 ani.

 

Un alt chiriaș al Victoria Park, KPMG, a extins suprafața închiriată cu aproape 670 metri pătrați, la aproximativ 6.400 metri pătrați, și a prelungit contractul de închiriere pentru încă cinci ani. Astfel, parteneriatul dintre Immofinanz și KPMG se va întinde pe o perioadă totală de cel puțin 15 ani.

 

De asemenea, compania B.Braun a semnat un contract de închiriere pe cinci ani cu o suprafață de 450 de metri pătrați în clădirea S-Park, în timp ce Best Chef va deschide un punct de lucru cafeteria - restaurant în aceeași clădire. Best Chef a semnat un contract de închiriere pe cinci ani pentru un spațiu de retail de aproximativ 990 metri pătrați.

 

Producătorul de pompe Grundfos Pompe România a prelungit contractul de închiriere pentru 630 metri pătrați în S-Park, pentru o perioadă de încă cinci ani, iar SkyConsult Ro, companie de servicii de consultanță IT, a prelungit, de asemenea, pentru încă trei ani contractul de închiriere pentru aproximativ 530 metri pătrați tot în S-Park.

 

Contracte noi au fost încheiate de Immofinanz pentru clădirea Băneasa Airport Tower cu ProCredit Bank și Hafele România, înțelegeri pe cinci ani pentru 330 metri pătrați, respectiv 300 metri pătrați.

 

Compania Real Velarde a închiriat aproximativ 300 metri pătrați pe o perioadă de cinci ani în Iride Business Park, pentru un centru de fitness care va fi deschis în decembrie.

 

Totodată, mai mulți chiriași au prelungit și/sau extins contractele de închiriere în Iride, respectiv Terapia Ranbaxy pentru 2.000 metri pătrați și Ropharma pentru 975 metri pătrați.

 

Și Telekom România a extins perioada cotractului pentru 1.200 metri pătrați cu însă zece ani, iar rețeaua privată de sănătate Regina Maria a prelungit pentru încă cinci ani parteneriatul cu Immofinanz. Mai mult, compania și-a extins suprafața închiriată în Iride până la aproximativ 275 metri pătrați. Și firma Alcon a prelungit contractul de închiriere pentru 650 metri pătrați, început în 2002.

 

Immofinanz a prelungit cu cinci ani și acordul încheiat cu casa de avocatură Wolf Theiss pentru 1.200 metri pătrați în clădirea de birouri Bucharest Corporate Center. (Sursa: profit.ro)