Operaţiunea s-a derulat luni pe bursa sud-africană din Johannesburg sub forma unui plasament privat accelerat şi este a doua derulată de fond în acest an, după ce NEPI a mai strâns 80 milioane de euro de la investitori în luna aprilie.

 

Oferta de majo­rare a durat mai puţin de 8 ore şi a strâns ordine în valoare de 100 mil. euro, fiind suprasubscrisă făţă de suma de 80 mil. euro oferită iniţial.

 

„Încasările aferente ma­jorării de capital se vor folosi pentru a finanţa parţial proiectele de dezvoltare exis­tente, precum şi po­ten­ţiale oportunităţi de achiziţii şi dez­vol­tări“, potrivit unui co­municat emis pe bursă.

 

Acţiunile NEPI se tranzacţionează pe trei burse: pe cea din Africa de Sud, pe sistemul alternativ de la Londra şi pe bursa de la Bucureşti. Fondul are o capitalizare de 7,2 mld. lei.

 

NEPI are în prezent în lucru câte o clădire de birouri în Cluj şi Timişoara, un centru comercial la Târgu-Jiu, pre­cum şi alte două proiecte de retail în Bucureşti, valoarea cu­mu­lată a acestor in­vestiţii ridicându-se la aproape 300 de mi­lioane de euro.

 

Recent, fondul a cum­părat un teren de 7,4 hec­tare în Piatra-Neamţ, unde va dezvolta un centru comercial de 29.000 de metri pă­traţi şi a preluat restul de 30% din pro­iec­tul Mega Mall Bucureşti. Fondul a avut în ultimii ani o campanie extrem de agre­sivă de investiţii în piaţa imobiliară lo­cală şi în cele mai multe cazuri a finan­ţat din fonduri proprii dezvoltarea. (sursa: zf.ro)