Centrul comercial Shopping City Sibiu are o suprafață închiriabilă de 79.100 metri pătrați. Acesta a fost deschis în noiembrie 2006, cu o suprafață închiriabilă inițială de 41.000 metri pătrați cuprinzând un hipermarket Auchan și galeria adiacentă, precum și un magazin DIY Leroy Merlin.

 

Shopping City Sibiu a fost extins ulterior prin adăugarea unui hypermarket Carrefour, branduri de modă și sport, un magazin de mobilă și unul de electronice și electrocasnice.

 

Tranzacția a fost finalizată la data de 24 iunie 2016, iar valoarea s-a ridicat la 100 milioane euro. JLL a reprezentat Argo în tranzacția de la Sibiu.

 

În același timp, NEPI a încheiat un acord pentru a achiziționa participația de 30% în Mega Mall a grupului austriac Real4You. Grupul deține momentan 70% din Mega Mall și în urma acestei tranzacții va deveni proprietar.

 

Mega Mall are o suprafață închiriabilă de 75.500 metri pătrați și este cel mai mare proiect dezvoltat până acum de grupul NEPI. Acesta a fost deschis în mai 2015, și încă de la deschidere s-a impus pe segmentul de retail din zona dens populată din estul Bucureștiului cu 600.000 de persoane care locuiesc la o distanță de maxim 15 de minute de mers cu mașina.

 

Tranzacția va fi finalizată după aprobarea Consiliului Concurenței.

 

New Europe Property Investments este un grup de investiții listat la Busa de Valori din Johannesburg (JSE), la Bursa de Valori de la Londra (LSE), precum și la Bursa de Valori din București (BVB). Grupul a fost înființat în anul 2007, iar în România portofoliul NEPI cuprinde  Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, Timișoara Shopping City, CityPark Constanța, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Galați Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center și alte centre comerciale în întreaga țară, dar și în Serbia și Slovacia.

 

NEPI mai deține și clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din București, City Business Centre din Timișoara și The Office din Cluj.

 

Compania a înregistrat în primul trimestru un profit atribuibil acționarilor de 26,48 milioane euro, cu 9% peste câștigul din aceeași perioadă din 2015. În primele trei luni ale anului trecut, NEPI a consemnat un profit atribuibil acționarilor de 24,3 milioane euro.

 

Veniturile brute din chirii au crescut cu 32%, de la 23,9 milioane de euro la 31,6 milioane de euro.

 

La 31 martie, activele totale erau de 2,3 miliarde euro, în creștere cu 35% față de sfârșitul primului trimestru al anului trecut. (sursa: profit.ro)