Dupa obtinerea recenta a autorizatiei de constructie, saptamana aceasta incep lucrarile la reconversia Moldova Mall intr-un centru de birouri si retail. Finalizarea procesului de reconversie si a lucrarilor de amenajare este estimata pentru prima jumatate a anului 2015.

 

MOLDOVA CENTER va avea o suprafata inchiriabila totala de 14.500 mp, dintre care 11.600 mp sunt destinati spatiilor de birouri, cu o generoasa suprafata inchiriabila de aproximativ 2.350 mp pe etaj. Proiectul beneficiaza de finisaje si dotari standard, incadrate in clasa A si de o serie de tehnologii verzi, avand ca obiectiv obtinerea certificarii BREEAM “Very Good”. Eficienta si consumul de energie scazut ocupa un loc important in lista de prioritati ale proiectului, astfel incat noile spatii vor fi dotate cu sistem de iluminare cu LED, BMS, sistem modern de aer conditionat si ventilatie si se vor bucura de lumina naturala 360°, la toate etajele.

 

“Am avut grija ca proiectul de arhitectura si amenajare sa includa cele mai bune specificatii tehnice. MOLDOVA CENTER se adreseaza unor categorii de companii care isi doresc un sediu hipercentral, eficient, cu dotari moderne. Proiectul are toate premizele sa devina o emblema a orasului.”- a declarat investitorul privat Gheorghe Iaciu, proprietarul proiectului, privind decizia de a investi in reconversia cladirii.

 

Acest important centru de birouri si de retail este amplasat la numarul 1 al strazii Palat, in cea mai prestigioasa zona a municipiului Iasi, resedinta de judet care inregistreaza una dintre cele mai dinamice dezvoltari pe piata de birouri romaneasca.

 

Perimetrul in care este situat MOLDOVA CENTER beneficiaza de o accesibilitate excelenta, prin toate mijloacele de transport si de vecinatatea cu cele mai importante puncte de atractie ale Iasului: Palatul Culturii, Catedrala Sf. Nicolae, Prefectura, Primaria Municipiului, Biserica Trei Ierarhi si Biserica Metropolitana.

 

Multumita localizarii hipercentrale si regimului de inaltime (Parter +6 Etaje), Moldova Center ofera o priveliste deosebita asupra Iasului si a imprejurimilor sale.

Birourile de clasa A ocupa etajele 2-6 ale cladirii la care se adauga o zona generoasa de retail, situata la parter si etajul 1, in care se afla spatii comerciale, restaurante, diverse servicii, facilitati banking, magazine de moda, bijuterii si cosmetice, precum si un supermarket Billa.

 

Proiectul dispune de 230 locuri de parcare pentru autovehicule si 80 locuri de parcare pentru biciclete si motociclete.

In spatiile de birou urmeaza sa lucreze peste 1.150 oameni, cea mai mare parte fiind locuri de munca nou create de companiile care urmeaza sa inchirieze.

 

Moldova Center devine astfel un proiect inovativ si emblematic pentru centrul Iasului, imbinand intr-un mod echilibrat spatiile de birouri cu cele de retail, raspunzand perfect nevoilor actuale de dezvoltare ale orasului. (sursa : The Advisers/Knight Frank)