Echo Investment, controlată de Michał Sołowow, al patrulea cel mai bogat polonez, a amânat, din nou, începerea lucrarilor de constructie la mallul Korona din Braşov.

 

Dacă anul trecut oficiali ai companiei declarau că anul acesta vor fi demarate lucrările la proiectul de 100 de milioane de euro, raportul financiar pentru cel de-al patrulea trimestru din 2013 arată că s-a operat o amânare. Astfel, lucrările la mall vor începe în prima jumătate a anului 2015. Complexul comercial va fi finalizat în a doua jumătate a anului 2016.

 

Echo Investment a schimbat structura mallului şi a încheiat deja un contract de închiriere cu Carrefour. În plus, dezvoltatorul se află în discuţii cu mai mulţi retaileri.

 

Dintre dezvoltatorii care şi-au anunţat planurile de a deschide mall la Braşov, doar Immochan, divizia de imobiliare a retailerului Auchan, este cel mai aproape de realizare. Proiectul comercial Coresi va fi deschis anul viitor.

 

Retailerul Cora, a cărui intenţie de a se transforma în dezvoltator a eşuat la Constanţa, este în căutarea unui partener internaţional, specializat pe dezvoltarea de centre comerciale. (sursa: economica.net)