Compania îşi va desfăşura activitatea începând cu toamna acestui an în noul spaţiu închiriat în clădirea TN Offices 2, cu o suprafaţă de aproximativ 1.000 m². Tranzacţia a fost intermediată de către CBRE.

"Suntem bucuroşi să anunţăm dezvoltarea comunităţii Timpuri Noi Square prin alăturarea unui nou partener, KARL STORZ Endoscopia ROMANIA, o subsidiară de vânzări a KARL STORZ, liderul internaţional în domeniul endoscopiei. Mutarea sediului companiei în clădirea TN Offices 2 a proiectului Timpuri Noi Square, reprezintă o confirmare a atractivităţii şi funcţionalităţii spaţiilor noastre de birouri. Cu o suprafaţă de aproximativ 1.000 de m², noul birou va oferi angajaţilor atât un mediu de lucru modern, adaptat nevoilor acestora în continuă evoluţie cât şi acces la o varietate de servicii. Mulţumim KARL STORZ pentru încrederea oferită şi stabilirea unui parteneriat de lungă durată şi CBRE pentru asistenţă şi atenţia către nevoile părţilor, contribuind astfel la identificarea celor mai potrivite soluţii pentru noi şi noul nostru partener." a declarat Sorin Macoveiu, Director Comercial Vastint România.

Sucursala din România a KARL STORZ asigură consultanţă, vânzări şi service pentru produsele KARL STORZ din specialităţile medicinei umane şi veterinare. Aceasta îşi propune să extindă continuu utilizarea endoscopiei pentru diagnostic şi terapie, precum şi să răspundă cerinţelor clienţilor şi sistemului de sănătate prin susţinerea de cursuri, ateliere de lucru, conferinţe şi prin promovarea înfiinţării de centre de formare.

"Suntem încântaţi să anunţăm deschiderea noului nostru birou din Bucureşti, marcând un pas semnificativ în evoluţia companiei pe piaţa din România. După o perioadă de creştere constantă şi un angajament ferm faţă de excelenţă, ne-am dat seama că locaţia noastră actuală nu mai poate susţine nevoile unei echipe în continuă expansiune şi orientate către viitor. Astfel, am luat decizia strategică de a ne muta într-un spaţiu care să reflecte nu doar dimensiunea echipei noastre în creştere, ci şi viziunea noastră pentru viitor. Acest birou coordonează şi activitatea KARL STORZ din Europa Centrală şi de Sud-Est (CSEE). Cu o locaţie mai accesibilă şi mai modernă, KARL STORZ Endoscopia ROMANIA este hotărâtă să îşi continue tradiţia în excelenţă şi inovaţie, oferind în continuare produse şi servicii de calitate superioară clienţilor noştri," a declarat Cristian Turcu, Director Regional CSEE.

Complexul de birouri Timpuri Noi Square oferă 53.000 m² suprafaţă închiriabilă de spaţii de birouri moderne, clasa A, certificate LEED PLATINUM, 920 de locuri de parcare şi 3.700 m² de spaţii comerciale integrate într-o zonă de piaţetă dinamică şi primitoare, aflat în imediata vecinătate a metroului Timpuri Noi şi cu acces facil către centrul capitalei.

Semnarea contractului dintre KARL STORZ Endoscopia ROMANIA şi Vastint România s-a finalizat, stabilind tranziţia angajaţilor noului chiriaş în birourile de la Timpuri Noi Square la finalul trimestrului 3 al acestui an. Tranzacţia a fost intermediată cu profesionalism de către compania de consultanţă imobiliară CBRE.

"Timpuri Noi Square este un proiect care a crezut de la bun început în inovaţie, iar companiile care l-au ales au crescut constant, câştigând la rândul lor o reputaţie de inovatori în diversele industrii în care activează. Partenerii noştri de la KARL STORZ devin parte a acestei comunităţi dinamice, selectând Timpuri Noi Square în urma unui proces de real estate în care le-am facilitat identificarea acestei noi case, una care va permite echipei lor să accelereze în continuare inovaţia şi performanţa," a declarat Vlad Damian, CBRE Head of Advisory & Transaction Investor Leasing pentru divizia de office.

Azi, Timpuri Noi Square este un proiect arhitectural foarte bine conectat cu toate celelalte zone ale oraşului, atât la capitolul transport public, cât şi rutier. Aflat în mijlocul unei zone dense de aglomerare rezidenţială, conceptul Timpuri Noi Square a contribuit prin lansarea sa la dezvoltarea rapidă a pieţei de servicii locale, dar şi la sporirea interesului pentru spaţii de birouri şi locuinţe.

Faza a doua de dezvoltare a Timpuri Noi Square va aduce dublarea suprafeţei comerciale a proiectului mixt TNS, dar şi creşterea cu 50 % a suprafeţei totale de birouri şi spaţii comerciale, deţinute de Vastint România, care va ajunge la 150.000 de m² incluzând şi proiectul Business Garden Bucharest.