În cadrul noului parteneriat, Atterbury Europe va deține, de asemenea, 50% din acțiunile Iulius Mall Iași, Iulius Mall Timișoara, Iulius Mall Cluj și Iulius Mall Suceava. Termenii financiari ai acestei înțelegeri nu au fost făcuți publici.

Atterbury Europe este o companie europeană de investiții imobiliare orientată spre co-investirea cu partenerii locali care sunt lideri pe piețele lor și cu acces la un portofoliu de proiecte în dezvoltare care poate fi accelerat. România este cea de-a treia locație investițională a Atterbury Europe după achizițiile din Serbia și Cipru.

Portofoliul dezvoltatorului român va continua să fie gestionat de aceeași echipă.

Grupul Iulius are un portofoliu operațional de peste 260.000 mp de spații comerciale și 106.000 de mp de spații de birouri. Dezvoltarea rețelei Iulius Mall de patru mall-uri regionale din Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava, precum și proiectul mixt Palas Iași.  Pe segmentul de birouri, Iulius este unul dintre cei mai mari dezvoltatori locali și operatori de spații de birouri, cu nouă clădiri de clasă A integrate în proiecte mixte, sub brandul United Business Center.

Iulius dezvoltă în prezent proiectul Openville aproape de Iulius Mall Timișoara. Este al doilea proiect de utilizare mixtă în portofoliul companiei, după Palas Iași. Openville este menit să fie cel mai mare centru de afaceri, de cumpărături și divertisment din vestul României. Acesta combină mai mult de 130.000 mp de spații de birouri în șapte clădiri de birouri, 131.000 de retail, peste 450 de magazine, restaurante și cafenele tematice, un cinematograf multiplex, o zonă de piață proaspătă și patru săli de evenimente. 

Atterbury Europe este deținută în comun de investitorii de capital privat din Africa de Sud, Atterbury Property Holdings și Steinhoff International Holdings, prin intermediul filialei sale Hemisphere International Properties. Atterbury Holdings de proprietate a dezvoltat mai mult de 1,5 milioane de metri patrati de proprietati comerciale, retail si rezidentiale, iar divizia de administrare a proprietatii gestioneaza mai mult de 800.000 mp inchiriabili. (sursa: profit.ro)