Complexul dezvoltat de Gindi este format din 324 apartamente, realizate in 4 faze. Prima faza va cuprinde 81 apartamente - studiouri  si apartamente cu 2 camere si suprafete incepand de la 50 metri patrati. Preturile incep de la 50.999 euro. Proiectul urmeaza sa fie finalizat in primavara anului 2016.

 

“Primele planuri ale Gindi Group in Romania au fost anuntate in anul 2009, cand piata incepuse deja sa scartaie, iar castigurile estimate de dezvoltatori nu mai erau in linie cu planurile initiale. Gindi Group, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Israel, a decis pana la urma sa inghete planurile de investitii si sa le relanseze intr-un moment in care conditiile de pe piata se imbunatatesc. Tendintele din ultimii doi ani au creat premisele ca investitorii sa inceapa sa ia in considerare revenirea si reluarea investitiilor in Romania”, a declarat Vlad Vlasceanu, directorul tIMOn.

 

In ultimul an un numar din ce in ce mai mare de investitori care anuntau proiecte rezidentiale inainte de criza, blocate din cauza caderii pietei, au inceput sa reia dezvoltarile, dar dupa o ajustare dramatica a planurilor initiale atat ca suprafete, numar de locuinte, dar si ca pret.

 

“Spre comparatie, Gindi Group voia sa vanda in 2009 o locuinta in proiectul din Mihai Bravu cu 85.000 de euro, iar acum preturile incep de la 50.999 de euro. Piata s-a schimbat, iar dezvoltatorii care vor sa continue sa existe pe aceasta piata s-au adaptat la noile conditii. Sunt multe exemple de dezvoltatori care au proiectat si construit locuinte fara nicio legatura cu realitatea, iar acestia sunt, fara exceptie, in faliment”, a adaugat Vlad Vlasceanu.

 

In 2009, cand s-a lansat acest proiect, dezvoltatorii aveau planuri sa vanda toate locuintele (81) dintr-un singur bloc intr-o zi. (sursa: dailybusiness.ro)