Ansamblul Novo Park totalizeaza aproximativ 75.000 de metri patrati de birouri si are un grad de ocupare de peste 98%, printre chiriasi numarandu-se companii multinationale precum HP, UniCredit, Luxoft sau Grupul Garanti.

Banii au intrat in crearea de noi facilitati, lucrari de infrastructura si peisagistica. 300.000 de euro au fost folositi in amenajarea unei cantine (foto) cu o suprafata de 530 mp si o capacitate de 200 de persoane, la care se adauga o terasa in aer liber, care poate gazdui 40-50 de persoane. Amplasata la parterul cladirii G, cantina a fost livrata operatorului Expert Service Supply.

Pe langa amenajarea cantinei, Genesis Development a investit 500.000 de euro in lucrarile de infrastructura care au fost efectuate in zona cladirii G, din strada Fabrica de Glucoza si in lucrari de peisagistica ce au presupus plantarea a peste 300 de arbusti foiosi. Lucrarile de infrastructura au avut ca scop amenajarea drumurilor de acces din Fabrica de Glucoza, a unei parcari supraterane cu 70 de locuri, a unei fantani arteziene si a trotuarelor din aceeasi zona.

Parcul de afaceri Novo Park este format din sapte cladiri de birouri, cu o suprafata de aproximativ 75.000 mp inchiriabili si cuprinde 1.100 de locuri de parcare. Printre chiriasi se numara: Hewlett-Packard (HP), Procter & Gamble (P&G), Mondelez Romania (cunoscuta anterior sub denumirea de Kraft Foods), Grupul Garanti Romania, Ringier, Sodexo, Infineon Technologies, Yokagawa, Luxoft si UniCredit Business Integrated Solutions.

 

In acest an, Novo Park si West Gate (proiect dezvoltat de Genesis Development in cartierul Militari), au obtinut certificarea BREEAM Very Good. Investitia in fiecare dintre cladiri s-a situat intre 15 si 20 de milioane de euro, la care s-au adaugat investitiile ulterioare pentru a obtine certificarea BREEAM, cuprinse intre 1,5 si 3 milioane de euro per cladire. (sursa: economica.net)